De dialoog in 2017

Toekomst maak je samen

Dit jaar gaat de dialoog over toekomstdromen en over hoe we daar samen vorm aan kunnen geven. Graag gaan we met je in dialoog.

Een dialoog is een bijzondere gesprek en een mooie manier om met elkaar kennis te maken. De dialoog is een gesprek waarbij we in aandacht voor elkaar proberen te achterhalen wat de ander belangrijk vindt, wat hem of haar drijft en wat zijn of haar ambities is om van daaruit te zoeken naar een gemeenschappelijk en aantrekkelijk toekomstperspectief.

Het gesprek gaat over de toekomst van je dorp, maar ook over je eigen toekomst. Het gaat over het samenwonen in het dorp met bewoners die misschien anders denken, anders leven, werken, dromen en handelen dan jij. Over respect voor een ander, omgaan met een ander en over open staan en samen optrekken.

Hoe bouw je samen aan een toekomst voor Soest? Welke rol kun jij vervullen? Wie heb je daarvoor nodig? Hoe ziet jouw toekomst in Soest eruit en hoe ga je die vorm geven?

Wij zijn Soest

Wij zijn Soest stimuleert dat bewoners in Soest en Soesterberg elkaar ontmoeten, beter leren kennen en begrijpen. Dat we actief betrokken zijn en omkijken naar elkaar. Er zijn al hele mooie initiatieven op dit gebied en ook ideeën om dit verder te laten groeien: van groot muziekevenement tot iedere week op de koffie bij de buurman.

 

De dialoogtafels zijn onderdeel van "Wij zijn Soest".

Inwoners doen mee aan een dialoogtafel, gaan met elkaar in gesprek, leren elkaar een beetje kennen en gaan weer uit elkaar maar een eerste ontmoeting heeft plaats gevonden en misschien smaakt het naar meer......

locaties dialoogtafels 2017

Maandag 6 november

De Linde, Chr. Huygenslaan 4a

 

Woensdag 8 november

Het Voedselruilhuis, Varenstraat 260a

 

Donderdag 9 november

Idea Bibliotheek, Willaertstraat 49

 

 

 

19.30 tot ongeveer 21.30 uur

 

 

13.30 tot ongeveer 15.30 uur

 

 

13.15 tot ongeveer 15.15 uur

 

dialoog 2016